Translate

podcAST

perjantai 9. elokuuta 2024

Selkeästi voimassa pahoin


Niskat limassa ja pölyt kurkussa. Oksennuksen maku suussa. Huonovointisena kahvinjuonnista ja paistetuista kananmunista. En tee vielä raskaustestiä kun en voi tulla raskaaksikaan ilman kuukautisia moneen vuoteen. Ällöttää ja jännittää. Heitän menemään vaatteita säkillisen jotka on ummehtuneet täällä. Pahvilaatikot sohvan päädyssä täynnä hamstrattuja tekstiileitä, yhdet korkkarit sekä kirkasvaloherätyslamppu ja pari kirjaa.

Enimmäkseen erilaisia parittomia stay uppeja, ja eksän jokin valkoinen kauluspaita sekä askartelemani fuschia furry -sormikinnas jossa on tekokynnet sekä harmaata fleeceä ommeltu tassujen anturoiksi. Jokin vajaa vanha rulla vessapaperia, lisää mustia jätesäkkejä, hiuslenksuja, iso musta fleece huopa jonka saanut– missä lukee Ylöjärven kaupunki tms seura joka oli siellä viltti-kukkais kirppiksellä joskus mulla alla. Mun hiukset oli silloin lyhyet ja ruskeat. Mulla oli silloin conversen harmaa iso olkalaukku jota kanniskelin ympäriinsä... sekin oli siellä. ns. Villapuseroita.. niitä ei tarvitse ostaa. Näytä niissä hyvältä oikeastaan kuin ns. rumimmissa jouluvillapaidoissa...
Pitäisi viedä roskiin ämpärillinen rikkinäistä puusäleikköä mikä oli parvekkeen lattialla pitkään mattona. Ostettu Anttilasta joka teki konkurssinsa varmaan kymmenen vuotta sitten... tällaisia ansoja mulla on! Hamstrattuna kirjeitä ja postikortteja myös erikseen jokunen kenkälaatikollinen. Mulla on (let the spice flow!) Dune muovimuki tuossa vieressä vesilasina ollut, ja ainoa juliste (jos ei lasketa paria sheinistä tilaamaani muovista taulua) on sen elokuvan posteri varmaan ollut eteisessä peilin vieressä viisi vuotta. Ei se edes peitä mitään alla olevaa. Enkä ole kauhea fanittaja. Sci-fi on ihan kiintoisaa. Vähän ehkä Lähi-idän jutuista kopioitu sitä Dune planeetan meininkiä. On ne brittein vastamielenosoitukset suurempia kuin täällä on ollut. En ole ihan varma mielipiteestäni muslimeista. Toisaalta niitä on enemmistö ainakin deittisovelluksissa. Ne tekee rikoksia ja alistaa naisia, mutta sitähän patriarkia tekee jo muutenkin ja valkoihoiset. Kauneusihanteet vain vastakkaiset mitä saa pukea päälle julkisesti. Ällöän enemmän sormilla syömistä, kuin sitä että käyttää bideetä pesemäään perseensä. Kulttuurieroja. En asettele vastakkain alkuperäisväestöä ja muuttajia ja kotimaistaan paenneita. Vaikeampi minun on hyväksyä ilmastopakolaisuutta. Ei kaikki ole syntyneet pimeään ja kylmään, elinkelvottomuuslandiaan tällaisiksi hulluiksi. Toki jos kotimaassa on pelkkiä mutahökkeleitä ja eri heimot listii toisiaan, niin kaipa sitä tekisi mitä vaan elättääkseen itsensä. Poimisi niitä pistaaseja ja leikkaisi ja ompelisi kankaita tänne hyvinvointimaihin. Meikä leikkaa sanan säilällä ja kirjoitustaidolla lähinnä itseään kuin miekalla mahtipontisuuttani!!!!11111qq kiinalaiset viisaudet,  kirjoitukset, pyhät tekstit ja muu kansanperinne runous, suurmiehet laulaen toisiaan suohon ja Pohjolan vahvat naiset kylpemässä eiku joutsenenko munasta maailmankaikkeus nyt tulikaan. Kaikki maailman vitsaukset keksittiin. Voihan perisynti tätä maailmanuskomusetiikkaa. Mun piti vain vähän levätä ennen kuin jatkan hommia. Tämä ateljee sikolättiin mahtuu liikaa säilyttämään.


Saatoin kuulla myös että mahdollisesti saisin vieraaksi uudestaan erään salarakkaan. Sanoin että hän on alituiseen tervetullut. "I love your couch!" Täytyy kuitenkin itsekin jotakin täällä saada aikaan. En ole järjestyksen ihminen. En ylläpidä psykologisia temppuja jotka saa mut siistimään kaiken sitä mukaa kun 3,2,1 jokin haarukka on käytöstä likaantunut. Se menee siihen tiskipöydälle kuten muut mukit, voiveitset, hammastikut, ja mittakipot... Tai avatut pussit perunamuusijauhetta ja muita marjajauheita, suolasirotin, kolme leikkuulautaa eri kokoisia. Siihen moccamasterin eteen parkkeeraan ja keraamisen vesikeittimen. Siinä on shottilasit ja kristalliset sampanjalasit ja kauan sitten muisto vain juotu brittiolut koristeena. Kuivauskaappi on taru erikseen. Roikkuvat tiskiharjat ja pilliharja, varmuuden vuoksi viimeinen hätävara sporkki jos loppuu kaikki puhtaat syömävälineet - olen tosin unohtanut sen jo enkä edes rekisteröi sitä siinä roikkuneen, vaikka se onkin neonvihreää muovia. Kattiloita ynnä muita hellan päällä. Käytän vain etummaisia levyjä.

Siis... olenko laiska vai olenko laiska, mitä? Retro vai vintage, romua vai sälää. Saako sen verkkovirtaan vai toimiiko se paristoilla, käynnistyykö se itsestään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos että ajattelit kirjoitustani ja ajattelit jättää kommenttia, mutta pidäthän tyylisi positiivisena. Kirjoitat asiallisesti ja kiinnittäisit, huomiota oikeinkirjoitukseen, kiitos!