Translate

sunnuntai 6. lokakuuta 2024

2050 merissä on enemmän muovia kuin kalaa

 Tulin hankkineeksi pari joulukalenteria. Tilasin woltin marketista pelkästään herkkuja 55 eurolla. En edes saanut kaikkea syötyä. Toffeeta, glögikuulia, enkelisuklaa patukoita ja muuta suklaata joihin en ole edes vielä koskenut. Saattoi olla huono sijoitus joulukuulle ne?

Selailin bookstagramin tarinoita ja ahdisti vähän. En vain saa luettua. Mieluummin farmaisin käsikonsolilla puutarhataitoja levelille 8 Paliassa, että saan tehtyä ja myytyä kimchejä ja pikkelöityjä purkkeja vihanneksia.

Katsoin youtubea ja sen algoritmin ehottamat jutut tuntui todella raskaalta myös. esim "miten tuntea itsensä onnellisemmaksi kun vihaat elämääsi" joku miljonääriguru nainen sanoi jossain ted puheessa ettei kannata ottaa neuvoja sellaiselta joka ei elämässään ole nauttinut sellaista menestystä jota haluat itse saavuttaa...

Googletin montako kirjaa elämänsä aikana keskimäärin voi lukea. Jos luku on jotain 770 main, ja olen jo ylittänyt kolmenkympin puolivälin ja lukenut kirjoja vajaan muutaman sataa, niin öö... jäljellä nyt ei kauheasti ole kirjoja joita kannattaisi käydä läpi. Mun mielestä klassikkoja on: Robinson Crusoe, Dracula, Taru Sormusten Herrasta, Vernen Twenty Thousand Leagues Under the Sea (luin englanniksi)... sitten on tietty Twilightit ja Potterit, dystopiset Nälkäpelit ja Outolinnut, Carriet ja Hohdot Kingiltä ja ehkä joitakin uudempia ya fantasia romansseja... lapsena luin sarjoja Sweet Valley High joka kertoi kaksosista jossain high schoolissa sekä Babysitters Clubia, ja vielä nuorempana Pikku Vampyyriä ja muita, lasten kauhukirjoja noidista ja halusin olla noita. Muutaman wicca kirjan olen lukenut, elämäkertoja, satiireja. Suomalaisista kirjoista tykkäsin Huovisen Hamsterit kirjasta. Toisaalta katsoin siitä tehdyn elokuvan lisäksi Speden elämästä kertovan leffan eikä ne olleet huonoja kuten yleensä kaikki suomielokuvat. Kai se vaatii vain osuvan näyttelijän päärooliin ja muutenkin. Nostalgia arvon.

Elokuvat ja kirjat kulkee käsi kädessä vähän toisaalta. Ehkä olen luovuttanut kauhuelokuvien suhteen kun niitä on katsonut muutaman vuosikymmenen. Enää en tiedä mistä ne kertoo. Vaikkapa Smile. Siinä kiertää jokin paranoidius jonka päätteeksi tappaa itsensä ja tartuttaa seuraavalle. Muutenkaan 20-luvulla tuntuu etten ole katsonut mitään järkevää enää. 1996 tehtiin monet parhaista elokuvista. Hehe.

Mutta joo mulla on vähän huono olo. En ole vielä syönyt mitään tänään. Vähän kimchiä. En tiedä mitä söisi että tasaantuisi tämä rasitukseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos että ajattelit kirjoitustani ja ajattelit jättää kommenttia, mutta pidäthän tyylisi positiivisena. Kirjoitat asiallisesti ja kiinnittäisit, huomiota oikeinkirjoitukseen, kiitos!